Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
Π.Ε.Β.Ε.Κ.Ε. NEA ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Τετάρτη, 28 Ιούλιος 2010 14:03

Αθήνα 28 Ιουλίου 2010

 

ΠΡΟΣ : 1) Υφυπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής

Κύριο Θάνο Μωραίτη

2) Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής

Γενική Δ/νση Ανάπτυξης & Προστασίας Δασών & Φ.Π.

Δ/νση Αισθ . Δασών , Δρυμών και Θήρας

Υπόψη κυρίας Μαρίας Παφίλη

 

Σε συνέχεια της Συνάντησής μας , στο πλαίσιο της συζήτησης για την ΄Εκδοση της Νέας Ρυθμιστικής του Κυνηγίου για την περίοδο 2010 – 2011 , σας παραθέτουμε συνοπτικά τις απόψεις μας.

Το κυνήγι αποτελεί μια παραδοσιακή και απόλυτα συμβατή με την φύση δραστηριότητα, η οποία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη ενώ ασκείται σύμφωνα με την νομοθεσία του Ελληνικού κράτους. Θεωρούμε επίσης σημαντικό να αναφέρουμε ότι η Ελλάδα, δεν έχει καταδικαστεί ποτέ από την Ευρωπαϊκή Ένωση για θέματα σχετικά με το κυνήγι.

 

Οι Έλληνες κυνηγοί, μέσω των κυνηγετικών οργανώσεων, υποστηρίζουν ενεργά το περιβάλλον μέσα από διάφορες ενέργειες όπως π.χ.βελτίωση βιοτόπων, εμπλουτισμός θηραμάτων, Ομοσπονδιακή θηροφυλακή, επιστημονικές έρευνες κλπ. Είναι δε οι μόνοι που αυτοχρηματοδοτούν 100% τα προγράμματά τους, σε πλήρη αντίθεση με πλήθος άλλων περιβαλλοντικών οργανώσεων (ΜΚΟ) οι οποίες βασίζονται σχεδόν αποκλειστικά σε κρατικές ή Ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις.

 

Το τελευταίο καιρό παρατηρείται μια προσπάθεια απαξίωσης του κυνηγιού μέσα από περιορισμούς και απαγορεύεις, που άλλοτε στηρίζονται σε αυθαίρετα και υπεραπλουστευμένα συμπεράσματα, άλλοτε σε παντελή έλλειψη επιστημονικών στοιχείων με κύριο συστατικό την συναισθηματική εναντίωση κατά του κυνηγίου.

 

Μέσα σ΄ αυτό το πλαίσιο λειτουργεί ο κλάδος των επαγγελματιών. Πρόκειται για ένα απόλυτα υγιή κλάδο που αποτελείται κυρίως από πολύ μικρές επιχειρήσεις σε όλα τα σημεία της Ελλάδος, αλλά και από μεγάλες και εύρωστες επιχειρήσεις με εισαγωγική και εξαγωγική δραστηριότητα. Ο κλάδος μας, δεν λαμβάνει κανένα είδος οικονομικής ενίσχυσης, δεν απολαμβάνει ούτε ζητάει να λειτουργεί κάτω από κανένα ειδικό καθεστώς προστασίας, πολύ περισσότερο δεν ζητά καμία προνομιακή μεταχείριση και δεν προβάλει κανένα συντεχνιακό συμφέρον εις βάρος των υπολοίπων Ελλήνων πολιτών.

 

Κάθε απόφαση για το κυνήγι μας επηρεάζει απόλυτα. Το μόνο που ζητούμε από τα κέντρα λήψης αποφάσεων, είναι να έχουν στο νου τους ότι υπάρχει και μια μεγάλη ομάδα Ελλήνων επαγγελματιών που ζει αποκλειστικά από το κυνήγι. Εμείς οι επαγγελματίες βάζουμε το κοινωνικό συμφέρον της προστασίας της φύσης πάνω από τα οικονομικά οφέλη μας. Υποστηρίζουμε την άσκηση του κυνηγίου με τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλίζεται η αειφορεία του και να έχουμε αντικείμενο δουλειάς και αύριο. Ωστόσο είμαστε αντίθετοι σε κάθε ενέργεια περιορισμού ή απαγόρευσης, όταν δεν συνοδεύεται από επιστημονικά και τεκμηριωμένα στοιχεία.

 

Κλείνοντας θα θέλαμε να επισημάνουμε την σημαντική συνεισφορά του κυνηγίου και σε πολλά άλλα επαγγέλματα καθώς επίσης και στον εσωτερικό τουρισμό της χώρας , με κορύφωση τους μήνες της έναρξης (Αύγουστος) και της λήξης (Φεβρουάριος) όπου παρατηρείται και το μεγαλύτερο θηραματικό ενδιαφέρον.

Με τιμή

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΥΡΓΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΥΡΟΥΛΗΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΑΥΠΛΙΩΤΗΣ ΜΕΛΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΛΚΑΝΤΖΑΚΟΣ ΤΑΜΙΑΣ

 

 

 

 

logo
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Π.Ε.Β.Ε.Κ.Ε.
Σκοπός της άνω Ενωσης είναι • Η διαφύλαξη, προάσπιση, προαγωγή και βελτίωση των συμφερόντων των μελών της Ενωσης και του κλάδου, • Η επιδίωξη συνεχούς βελτίωσης και εκσυγχρονισμού του νομοθετικού πλαισίου που διέπει την αδειοδότηση και λειτουργία καταστημάτων κυνηγετικών ειδών, τις άδειες εισαγωγής και εμπορίας όπλων και πυρομαχικών, τις άδειες κατοχής όπλων και οπλοφορίας γενικώς δε και ενδεικτικώς τις ρυθμίσεις που αφορούν στα σκοπευτήρια, την θήρα, του κυνηγετικούς συλλόγους καθώς και την μεταφορά φυσιγγίων και όπλων
Π.Ε.Β.Ε.Κ.Ε. All Rights Reserved © 2024
 
Powered by: intros.gr